Boomstamtafel oude eiken

Voordat wij u laten zien wat voor soort boomstamtafels wij allemaal hebben, willen we u graag eerst vertellen over wat een 'boomstamtafel' precies is. Of in ieder geval wat wij er mee bedoelen.

Simpel gezegd is een boomstamtafel een tafel die een natuurlijke vorm heeft.

Dat kan betekenen dat de zijkant van de tafel een golvende vorm heeft, speciaal met de hand gemaakt, zodat deze een mooie natuurlijke uitstraling krijgt.

Maar het kan ook betekenen dat de tafel direct uit een boomstam is gezaagd en deze vorm van zichzelf al heeft. Beide varianten noemen wij 'boomstamtafels'.

Boomstamtafels zijn bijna net zo oud als de mensheid zelf. Een blad uit een stam zagen was immers in de oudheid een van de weinig manieren om snel en stevig een tafel te maken. Het zagen koste toen natuurlijk wat meer tijd, maar men had ook meer hout tot de beschikking, vaak het enige materiaal dat zich voor hier voor leende.

Aan het einde van de jaren '90 zien we dat tafels met een meer natuurlijke vorm terugkeren. Nadat men in de jaren '60, '70 en '80 vooral voor rechte of ovalen en veelal gelakte houten tafels koos, is dat niet langer het geval. Organische vormen en natuurlijke kleuren in tafels zijn meer dan ooit weer "in". Gelukkig bent u voor een nieuwe tafel bij ons aan het goede adres.

>> Lees verder op onze nieuwe website: Huis&Wiers wonen.